Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  22.05

Barszcz z ziemniakami – 250ml

pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g

kompot – 200ml.

 

WTOREK  22.05

Barszcz z ziemniakami – 250ml

pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  23.05

Zupa pomidorowa z lanym ciastem  – 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie musztardowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z marchwi i ananasa-150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  23.05

Zupa pomidorowa z lanym ciastem – 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  24.05

Zupa jarzynowa – 250ml

Bitki wieprzowe – 65g

w sosie własnym

kopytka  – 200g

buraki puree z chrzanem – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  24.05

Zupa jarzynowa – 250ml

roladki wieprzowe z marchewką – 90g

w sosie pietruszkowym

kasza kuskus- 200g

szparagi gotowane– 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  25.05

Zupa pieczarkowa zabielana – 250ml

Kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kiszonej kapusty- 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  25.05

Zupa ryżowa – 250ml

kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

buraki puree – 150g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  26.05

Rosół z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany– 65g

w sosie potrawkowym

ryż na sypko – 200g

szpinak  – 150g

kompot – 200ml.

Ciasto marchewkowe-100g

 

SOBOTA  26.05

Rosół z makaronem – 250ml

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ryż na sypko – 200g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

Ciasto marchewkowe-100g

 

NIEDZIELA  27.05

Krem brokułowy – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym

kasza jęczmienna na sypko– 250g

surówka z marchwi, kapusty i pory – 150g

kompot – 200ml.

 

 

NIEDZIELA  27.05

Krem brokułowy – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym

ziemniaki – 250g

pieczona cukinia – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  28.05

Zupa porowa z lanym ciastem – 250ml

Szwajcar wieprzowy (schab) – 130g

ziemniaki z koperkiem – 250g

mizeria – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  28.05

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Schab gotowany – 65g

w sosie pomidorowo-jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree - 150g

kompot – 200ml.