Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  17.07

Barszcz ukraiński – 250ml

pierogi z owocami – 250g

kompot – 200ml.

 

WTOREK  17.07

Barszcz z ziemniakami – 250ml

pierogi z serem – 250g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  18.07

Zupa krem z soczewicy – 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie musztardowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

brokuły gotowane-150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  18.07

Zupa selerowa zabielana– 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  19.07

Zupa jarzynowa z kukurydzą– 250ml

Bitki wieprzowe – 65g

w sosie własnym

pyzy drożdżowe  – 2szt/100g

kapusta modra gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  19.07

Zupa brokułowo-marchwiowa – 250ml

roladki wieprzowe z marchewką – 90g

w sosie pietruszkowym

pyzy drożdżowe- 2szt/100g

cukinia gotowana– 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  20.07

Zupa pieczarkowa zabielana – 250ml

Kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kiszonej kapusty- 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  20.07

Zupa ryżowa – 250ml

kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

buraki puree – 150g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  21.07

Rosół z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany– 65g

 w sosie potrawkowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml.

 

 

SOBOTA  21.07

Rosół z makaronem – 250ml

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ziemniaki z koperkiem– 250g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  22.07

Krem brokułowy – 250ml

Kotlet mielony – 90g

w sosie koperkowym

kasza jęczmienna na sypko– 250g

surówka z białej kapusty – 150g

kompot – 200ml.

 

 

NIEDZIELA  22.07

Krem brokułowy – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym

ziemniaki – 250g

dynia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  23.07

Zupa porowa z lanym ciastem – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

W sosie cytrynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

mizeria z jogurtem i śmietaną– 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  23.07

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Filet z indyka – 65g

W sosie cytrynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree - 150g

kompot – 200ml.