Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 11.12

Krem brokułowy – 250ml

Placki ziemniaczane – 300g

Sos myśliwski – 150g

Kompot - 200ml

 

WTOREK  11.12

Rosolnik – 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem - 250g

Sałata lodowa z jogurtem – 250g

Kompot - 200ml

 

ŚRODA  12.12

Zupa neapolitańska z lanym ciastem – 250ml

Zrazy wieprzowe – 90g

w sosie pieczeniowym

Kasza gryczana na sypko - 200g

Kapusta modra gotowana – 150g

Kompot - 200ml

 

ŚRODA  12.12

Krem dyniowo - ziemniaczany – 250ml

Roladki ze schabu z marchewką – 90g

w sosie pietruszkowym

Kasza kuskus na sypko - 200g

Bukiet warzyw – 150g

Kompot - 200ml

 

CZWARTEK  13.12

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Kotlet drobiowy panierowany – 100g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka z kapusty pekińskiej -  150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  13.12

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany - 65g

 w sosie jarzynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak gotowany - 150g,

Kompot – 200ml

PIĄTEK  14.12

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Sałata  z jogurtem – 250g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  14.12

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Jajko gotowane – 2 szt.

w sosie pietruszkowym

Ziemniaki puree – 250g

Sałata z jogurtem – 250g

Kompot – 200ml

SOBOTA  15.12

Krem selerowy – 250ml

Kotlety mielony – 90g

Ziemniaki z koperkiem - 250g

Surówka z kapusty kiszonej - 150g,

kompot – 200ml

SOBOTA  15.12

Krem selerowy – 250ml

Pulpety gotowane – 65g

w sosie koperkowym

ziemniaki z koperkiem-250g

brokuły gotowane- 150g,

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  16.12

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-szpinakowym

Makaron penne gotowany – 200g

Marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  16.12

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-szpinakowym

Makaron penne gotowany – 200g

Marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  17.12

Grochówka – 250ml

Gulasz drobiowy z jarzynami – 250g

Kasza jęczmienna – 200g

Surówka z kapusty, pora i papryki – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  17.12

Barszcz z burakami i ziemniakami – 250ml

Gulasz drobiowy z jarzynami – 250g

Ryż na sypko – 200g

Cukinia gotowana – 150g

Kompot – 200ml