Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  23.04

Barszcz ukraiński – 250ml

Kluski kładzione z boczkiem  – 350g

Kapusta kwaszona gotowna – 150g

kompot – 200ml

 

WTOREK  23.04

Barszcz z ziemniakami – 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem  – 250g

kompot – 200ml

 

ŚRODA  24.04

Krem z soczewicy– 250ml

Zrazy wołowe-90g w sosie własnym

Kasza jęczmienna – 150g

Surówka z białej kapusty – 150g

kompot – 200ml

 

ŚRODA  24.04

 Zupa z białych warzyw– 250ml

Wołowina gotowana-65g  w sosie jarzynowym

Kasza kuskus – 210g

Brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  25.04

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml

Pieczeń z karkówki – 65g

w sosie własnym

Pyzy drozdżowe – 2szt/100g

Buraki puree z chrzanem -150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  25.04

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml

Schab gotowany – 90g

w sosie koperkowym

Pyzy drożdżowe- 2szt/100g

Burak puree – 150g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK  26.04

Zupa jarzynowa z groszkiem – 250ml

Ryba smażona – 120g

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z kwaszonej kapusty - 150g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK  26.04

Zupa jarzynowa – 250ml

Ryba gotowana – 90g

w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak puree – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA  27.04

Zupa ziemniaczana – 250ml

Filet z kurczaka gotowany– 65g

W sosie potrawkowym

Ryż gotowany na sypko-150g

Marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml

 

SOBOTA  27.04

Zupa ziemniaczana – 250ml

Filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ryż gotowany na sypko-150g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  28.04

Rosół z makaronem – 250ml

Kotlet mielony – 90g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka z selera i jabłka – 150g

kompot – 200ml

 

 

NIEDZIELA  28.04

Rosół z makaronem – 250ml

Pulpet gotowany – 90g

w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem- 250g

Cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  29.04

Zupa fasolowa – 250ml

Roladka z indyka i pieczarkami

 panierowana– 100g

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z kapusty pekińskiej – 150g

 kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  29.04

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

W sosie śmietanowym

Ziemniaki puree – 250g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml

 

 

Zastrzega się prawo do zmiany w jadłospisie