Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 20.02.

Żurek – 250ml

Kotlety z kaszy w sosie pieczarkowym

– 2 szt. 200g

buraki puree – 150g

kompot – 200ml

WTOREK 20.02.

Rosolnik – 250ml

Ryba gotowana w sosie

Śmietanowo szpinakowym – 120g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Buraki puree – 150g

kompot – 200ml

 

ŚRODA 21.02.

Kapuśniak z kiszonej kapusty – 250ml

Udko pieczone – 250g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

ŚRODA 21.02.

Zupa koperkowa zabielana – 250ml

Udko gotowane – 1 szt.

W sosie potrawkowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK 22.02.

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml

Zrazy wieprzowe – 90g

w sosie własnym

pyzy drożdżowe – 2 szt. 100g

surówka z selery i brzoskwini – 150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK 22.02.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml

Wieprzowina gotowana

W sosie jarzynowym

Pyzy drożdżowe – 2 szt. 100g

Brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml

PIĄTEK 23.02.

Krem z soczewicy - 250ml

Jajko gotowane – 2 szt.

w sosie chrzanowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

brokuły gotowane – 150g

surówka z marchwi i jabłka – 150g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK 23.02.

Krem dyniowy – 250ml

Jajko gotowane – 2 szt.

w sosie koperkowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree – 150g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA 24.02.

Zupa ryżowa – 250ml

Wieprzowina parowana – 65g

W sosie ziołowym

Kasza gryczana na sypko

Kapusta czerwona gotowana – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA 24.02.

Zupa ryżowa – 250ml

Wieprzowina gotowana

W sosie ziołowym

Makaron gotowany – 200g

Sałatka z buraka i jabłka – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 25.02.

Krem brokułowy – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 25.02.

Krem brokułowy – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK 26.02.

Krem z białych warzyw – 250ml

Gołąbki z ryżem w kapuście – 250g

sosie pomidorowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 26.02.

Krem z białych warzyw – 250ml

Pulpet gotowany w sosie pomidorowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak puree – 150g

kompot – 200ml