Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 16.10

Krem brokułowy – 250ml

Placki ziemniaczane – 300g

Sos myśliwski – 150g

Kompot-200ml

 

WTOREK  16.10

Krem brokułowy– 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem-250g

Sałata lodowa z jogurtem– 250g

kompot-200ml

 

ŚRODA  17.10

Zupa neapolitańska z lanym ciastem – 250ml

Zrazy wieprzowe – 90g

Kasza jęczmienna na sypko-200g

Kapusta modra gotowana – 150g

Kompot-200ml

 

ŚRODA  17.10

Zupa ryżowa – 250ml

Filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie jarzynowym

ziemniaki z koperkiem - 250g

brokuły gotowane – 150g

kompot-200ml

 

CZWARTEK  18.10

Krem selerowy – 250ml

Papryka faszerowana z pieczarkami - 2szt

Sałata lodowa z jogurtem -  150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  18.10

Krem selerowy – 250ml

Roladki ze schabu z marchewką -90g w sosie pietruszkowym

ryż na sypko – 200g

sałata lodowa z jogurtem - 150g,

kompot – 200ml

PIĄTEK  19.10

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Gzik z koperkiem – 250g

ziemniaki – 250g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK  21.09

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Gzik z koperkiem – 250g

ziemniaki – 250g

kompot – 200ml

SOBOTA  20.10

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Kotlety mielony – 90g

Ziemniaki z koperkiem-250g

Surówka z czerwonej kapusty - 150g,

kompot – 200ml

SOBOTA  20.10

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Pulpety gotowane – 65g

w sosie pomidorowym

ziemniaki z koperkiem-250g

brokuły gotowane - 150g,

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  21.10

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-szpinakowym

makaron penne gotowany – 200g

marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  21.10

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-szpinakowym

makaron penne gotowany – 200g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  24.09

Grochówka – 250ml

Gulasz drobiowy z jarzynami– 250g

ryż na sypko – 200g

surówka z kapusty, pora i papryki – 150g

kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  24.09

Barszcz zabielany z makaronem – 250ml

Gulasz drobiowy z jarzynami – 250g

ryż na sypko – 200g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml