Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami 

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 17.09

Zupa kalafiorowa zabielana – 250ml (2,7)

Placki ziemniaczane - 3 szt./300g (1,3)

z sosem myśliwskim (1,6,7,8)

Kompot – 200ml

 

WTOREK 17.09

Krem z białych warzyw – 250ml (2,7)

Pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g (1,2,3)

Kompot – 200ml

 

ŚRODA 18.09

Rosolnik – 250ml (1,7)

Strogonow – 250g (1,2,6)

Kluski kładzione – 250g (1,3)

Sałatka z buraka i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA 18.09

Rosolnik – 250ml (1,7)

Wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym (1,2,7)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 19.09

Kapuśniak z białej kapusty– 250ml (7)

Kotlet mielony – 100g (1,3)

Ziemniaki puree – 250g (2)

Mizeria z śmietaną i jogurtem – 150g (2)

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 19.09

Zupa dyniowo-ziemniaczana – 250ml (2,7)

Pulpety gotowane – 90g (1,3)

w sosie pietruszkowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Sałata lodowa z jogurtem – 150g (2)

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 20.09

Zupa brokułowa z ziemniakami – 250ml (2,7)

Ryba smażona – 120g (1,3,4)

Ziemniaki puree – 50g (2)

Surówka z kiszonej kapusty – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 20.09

Zupa brokułowa z ziemniakami – 250ml (2,7)

Ryba gotowana – 120g (4)

w sosie cytrynowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Bukiet warzyw – 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA 21.09

Zupa ziemniaczana – 250ml (1,6,7,10)

Sos boloński z groszkiem – 250g (1,2,7)

Makaron spaghetti – 200g (1,3)

Kompot – 200ml

 

SOBOTA 21.09

Zupa ziemniaczana – 250ml (7)

Sos mięsno – jarzynowy – 250g (1,2,7)

Makaron spaghetti – 200g (1,3)

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 22.09

Rosół z makaronem – 250ml (1,2,3,7)

Kotlet schabowy panierowany – 100g (1,3)

Ziemniaki puree – 250g (2)

Surówka z kapusty czerwoenej – 150g

Kompot – 200ml

 

 

NIEDZIELA 22.09

Rosół z makaronem – 250ml (1,2,3,7)

Schab gotowany – 65g

W sosie koperkowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchew gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 23.09

Zupa pomidorowa z makaronem - 250g (1,2,3,7)

Filet z kurczaka na słodko z anansem – 150g (2)

Ryż na sypko – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 23.09

Zupa pomidorowa zabielana - 250g (1,2,3,7)

Filet z kurczaka – 65g

w sosie śmietanowym (1,2)

Ryż na sypko – 150g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE

Wykaz alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, kamut, orkisz)

  2. Białka mleka krowiego

  3. Jaja

  4. Ryby

  5. Dwutlenek siarki i siarczyny (E220-228)

  6. Gorczyca

  7. Seler

  8. Orzechy

  9. Orzechy ziemne (arachidowe)

  10. Soja

  11. Sezam

  12. Łubin

  13. Mięczaki

  14. Skorupiaki